Kampegutta på tur til Island

Det mest spektakulære var at vi skulle bringes direkte til den Blå Lagune for å få vasket støvet av kroppen. Etter en særdeles vellykket flight med Icelandair ankom vi Reykjavik i omtrent samme været som vi forlot Oslo. 8-10 grader, bortimot liten kulig og regnbyger. Perfekt for et bad i den Blå Lagune som viste seg fra sin beste side (les: muligheter for en øl eller to mens vi badet). Bildene under viser at gutta fikk en varm velkomst på Island.

Etter en bedre fellesmiddag og særdeles hyggelig besøk ute på byen den første kvelden, så var dag 2 satt av til en rundtur på øya. Turen startet med et besøk til Nesjavellir kraftverk. Et geotermisk område i det pittoreske landskapet i og rundt Thingvallavatn. Dette er virkelig "grønn" fornybar energi - mer enn halvparten av Reykjaviks befolkning får sin energi fra Nesjavellir jordvarmeanlegg.

Turen inkluderte også et besøk til Thingvellir hvor det islandske parlamentet Alltinget ble grunnlagt i år 930. Dette er det eldste fungerende parlament i verden. Det er også midt i dette landskapet de sakte divergerende tektoniske jordplater fra Amerika og Europa møtes.

Turen fortsatte til den vakre Gullfoss, antakelig et høydepunkt for alle som besøker Island. Dette er en mektig opplevelse da det er et stort og massivt vannfall. Selve fossen har ikke mange høydemeter, men du kommer tett innpå fordi det er godt tilrettelagt ved at man kommer helt ned til fossen.

Etter dette bar turen videre til de sprutende varme kildene i Geysir og Strokkur. Det var veldig spesielt å oppleve disse geysirene, kjenne varmen i grunnen og se reelt kjenne på hvordan jorden egentlig har blitt til.

Til slutt besøkte vi Skalholt kirke. Det gamle "setet" for de islandske biskoper. Til de andre turistenes store overraskelse sang gutta "tappenstrek" av full hals før retur til Reykjavik. Denne turen gjennom nasjonalparken, til Geysirs og Gullfoss i er en reise gjennom en fantastisk natur som du knapt finner noe annet sted i verden.

Bildene under viser litt av det vi opplevde underveis.